RODBINSKE VEZE

Novi ministar Adnan Jupić suprug zastupnice u Skupštini ZDK

Mladi Zeničanin jučer bio glavna vijest bh. i regionalnih medija

Skupština ZDK

D. Pa.

28.3.2019

Stranka demokratske aktivnosti (A-SDA) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) dobila je tri ministarstva u Vladi ZDK, i to zdravstva, unutrašnjih poslova i Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline.

Za ministra unutrašnjih poslova imenovan je magistar Dario Pekić, za ministra zdravstva imenovan je doktor medicine Adnan Jupić, dok je za ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline imenovan mladi Zeničanin Arnel Isak (22), inače sin Rame Isaka, zastupnika u Skupštini i predsjednika KO A-SDA ZDK.

Ovaj mladi Zeničanin jučer je bio glavna vijest bh. i regionalnih medija, budući da je ranije bio poznati jutjuber i sebe je nazivao “kraljem nargile”.

Međutim, rodbinske veze i nepotizam u Skupštini i Vladi ZDK se ne završavaju tu. Osim sina i oca iz A-SDA, novoizabrani ministar zdravstva Jupić suprug je Amre Jupić, zastupnice A-SDA u Skupštini ZDK.

Pokušali smo zatražiti komentar od Rame Isaka, prvog čovjeka Kantonalnog odbora A-SDA, međutim, nije odgovarao na naše pozive.

Kako nezvanično saznajemo, mladog Isaka i doktora Jupića, pa i ministra Pekića, predložilo je deset od 11 općinskih odbora. Inače, novi ministar zdravstva bio je na listi za Parlamentarnu skupštinu BiH, dok je mladi Isak bio na listi za Parlament FBiH, a ministar Pekić je bio na listi za Skupštinu ZDK.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.