PROJEKTI

Na takmičenje studenata medicine i farmacije u Sarajevo dolaze učesnici sa 18 fakulteta

Osim samih takmičara, prisustvovat će i profesori s gostujućih univerziteta

Studenti će prisustvovati radionicama. Ilustracija

Avaz.ba

28.3.2019

 „Pharmaceutical and medical knowledge showdown" je takmičenje studenata medicine i farmacije, prvi put održano u Splitu prošle godine, a čiji je domaćin ove godine Univerzitet u Sarajevu, tačnije Farmaceutski i Medicinski fakultet. Takmičenje će se održati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine od 25. do 27. aprila ove godine.

Na ovom takmičenju svoje znanje će pokazati studenti završnih godina studija iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Učesnici dolaze sa 18 fakulteta iz devet univerzitetskih gradova - Mostar, Tuzla, Banja Luka, Split, Zagreb, Beograd, Novi Sad, Podgorica i Sarajevo. 

Osim samih takmičara, takmičenju će prisustvovati i profesori s gostujućih fakulteta, kao i cijenjeni profesori Medicinskog fakulteta Sarajevo i Farmaceutskog fakulteta Sarajevo koji su domaćini takmičenja. Na organizaciji ovog projekta zajedno rade dva udruženja studenata - Studentska asocijacija Farmaceutskog fakulteta i Udruženje studenata Medicinskog fakulteta.  

Osim toga što će učesnici imati priliku pokazati svoja znanja i sposobnosti, moći će prisustvovati raznim predavanjima, radionicama te moći upoznati i osjetiti sve ljepote glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Tema takmičenja je "Primarna zdravstvena zaštita - saradnja doktora i farmaceuta". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.