NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Građani do zuba naoružani

Avaz.ba

2.4.2019

''Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, otkriva šta piše u analizi Centra za sigurnosne studije BiH i koliko pušaka i pištolja posjeduju građani BiH.

Prema ovim podacima, pročitajte na kojem je mjestu BiH u regionu i ko ima više od naše države komada različitog naoružanja te ko se sve nalazi na ovom „neslavnom“ spisku.

Doznajemo i zašto Robert Prosinečki, selektor nogometne reprezentacije BiH, ide na novu operaciju, hoće li Prosinečki ovog puta operativni zahvat obaviti van granica BiH i zašto. Šta je razlog tome i je li operacija nužna nakon problema koje je imao krajem prošle godine.

Naš kolumnista Bakir Hadžiomerović donosi novu ''Minutu'' pod naslovom „Čime ga je zadužio?''.

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH odobrili su jučer garancije za kreditno zaduženje Bloka 7 TE Tuzla. Saznajte kada počinje gradnja najvećeg investicionog projekta u Federaciji i šta o svemu kažu Bajazit Jašarević, generalni direktor „Elektroprivrede BiH“, ali i izvršni direktori Senad Salkić, koji je vodio projekt od samog početka.

Otkrivamo koliko će se iduće sedmice naći zakona pred parlamentarcima u Federaciji i šta traže iz Udruženja poslodavaca FBiH da bi se popravio poslovni ambijent.

Pročitajte i šta kaže ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić o tome kada će i hoće li u BiH biti isporučeni ISIL-ovci Čufurović i Čurta. Kakva je odluka donesena i šta se čeka. Je li BiH spremna primiti zarobljene teroriste iz Sirije i Iraka koji su na crvenim potjernicama.

Donosimo i detalje akcije FUP-a „Farmer“, ko je sve priveden u Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Gdje su donirani traktori završili i kakva je uloga u cijeloj priči Ivice Mladine. Je li on organizator grupe koja je prodavala traktore koje je Kina donirala BiH i šta o svemu kažu advokati, a šta tužioci.

Na stranama Globusa donosimo priču o rezultatima izbora u Turskoj. Saznajte koje je gradove izgubio Erdoan.

Otkrivamo i za koliko je hiljada maraka prodan na aukciji robe oduzeti „Rolex“!

Novinari Crne hronike donose detalje stravičnog zločina u Srpcu. Ko je i zbog čega izrešetao snahu i šta je tome prethodilo. Pročitajte i ko je penzionerki iz Bosanske Gradiške ukrao 800.000 maraka. Saznajte i šta se dešavalo u Vitezu i šta su trojica razbojnika radila u kući Marija Rajića.

Na stranama Jet seta saznajte dolazi li legendarni pjevač Brus Dikinson u Sarajevo i kada.

Pročitajte u Sportu je li na pomolu kriza u FK Sarajevo. Šta o tome kažu bivši nogometaši. Zašto je Sergej Barbarez posjetio FK Velež.

Donosimo uvijek zanimljivi prilog ''Automarket'' i ''Male oglase''.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.