STAVOVI

Zastupnica SDA osula paljbu po LGBT osobama: Treba ih izolirati i skloniti od djece i društva

Dospjela u žižu javnosti kada je pokušala diskreditirati premijera vlade Kantona Sarajevo Edina Fortu

Samra Ćosović-Hajdarević

Avaz.ba

2.4.2019

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Samra Ćosović-Hajdarević osudila je najavljeno organiziranje povorke ponosa koja će se održati 8. septembra u Sarajevu. 

Podsjećamo, inicijativa da se organizira bosanskohercegovačka povorka ponosa dolazi od 15 aktivista i aktivistkinja iz Prijedora, Banje Luke, Sarajeva, Bijeljine, Tuzle i ostalih dijelova BiH.

Kritike Ćosović-Hajdarević na račun prve bh. povorke ponosa koje je napisala na Facebooku prenosimo u cijelosti.

- Državo nemaš pravo da se žališ, sve dok stanje naroda ne popraviš. Veliku važnost i značaj je dobila jedna mala skupina od 15 aktivista i aktivistkinja iz Prijedora, Banje Luke, Sarajeva, Bijeljine, Tuzle i ostalih dijelova BiH.

Njih 15 je dovoljno da pokrenu inicijativu za povorku i organiziraju širom regije te tzv. povorke ponosa koje imaju za cilj da upropaste državu i njen narod.

Svako ima pravo na život kakav želi, tako isto imamo i mi svoje pravo da biramo s kim želimo živjeti.

Želim da se ovakvi ljudi izoliraju i sklone što dalje od naše djece i društva.

Neka idu negdje drugo i prave sebi grad, državu, zakone i svoja prava koja im niko neće osporavati. Ali ovdje ne - napisala je Ćosović-Hajdarević na Facebooku.  

Podsjećamo Ćosović-Hajdarević dospjela je u žižu javnosti kada je pokušala diskreditirati premijera vlade Kantona Sarajevo Edina Fortu (Naša stranka) tako što je spornim istakla to što on, kako ona tvrdi, „nije bio tokom agresije na BiH u Sarajevu“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.