SARAJEVO

Novinari Žurnala održali pres-konferenciju: Nemamo povjerenje u pravosuđe, ali ćemo tužiti Husu Ćesira

Fu. Mu.

2.4.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Povodom nedavnog incidenta koji je izazvao Huso Ćesir, predsjednik SDA Novi Grad, kad je napao novinara portala Žurnal Adija Kebu, danas je održana pres-konferencija na kojoj su novinari ovog portala još jednom upozorili na ovaj napad te podsjetili na neke reakcije koje je ovaj slučaj izazvao.

- Našeg snimatelja napadne predsjednik Općinskog odbora SDA Huso Ćesir, snimimo to, objavimo, a policija cijeli dan maltretira našeg kolegu, da bismo na kraju dobili krivičnu prijavu. Na to sve dobijemo reakciju predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, koji kaže da Ćesir nije napao kamermana nego kameru, to je još jedan dokaz kako političke elite koje su opljačkale ovu zemlju, premrežile je paralelnim korupcijskim sistemom i pod komandom tripoda SDA, SNSD i HDZ moralno unakazili ovo društvo. Na sve to izostaje reakcija drugih političkih stranaka, izostala je i reakcija kolega, a osim reakcije Američke ambasade, nismo primijetili reakcije ni drugih međunarodnih organizacija - kazao je Eldin Karić, novinar Žurnala.

Dodaje da će zbog ovoga tražiti procesuiranje onih koji su napali njegovog kolegu.

- SDA neka javno osudi i sankcionira svog člana, tražimo i javno izvinjenje Bakira Izetbegovića, koji je svojom izjavom proglasio novinare legitimnom metom za napad i iživljavanje kojekakvih hohštaplera, kabadahija, čije je jedina karakteristika da su bliski SDA - dodao je Karić.

Novinarima se obratio i Selvedin Avdić, urednik Žurnala, koji se osvrnuo na jučerašnju reakciju Huse Ćesira na ovaj napad.

- Mi nemamo povjerenje u naše pravosuđe, ali ćemo ipak podnijeti tužbu protiv Ćesira - kazao je Avdić.

Tokom njegovog obraćanja novinarima jedan od prolaznika, koji se kasnije predstavio kao Senad Sućeska, uzvikivao je ''zašto dirate Bakira Izetbegovića''.

- Kako vas nije stid, ti ovdje došao spominjati Bakira, spomeni Dodika, ja sam član SDA, a ako je neko kriv, neka ga tužilaštvo ganja, a ne vi, novinari - rekao je Sućeska.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.