SARAJEVO

U Zavodu "Mjedenica" otvorena moderno opremljena zubna ambulanta

Avaz.ba

2.4.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica" otvorena je moderno opremljena stomatološka ambulanta koja će pružati usluge za 181 dijete, koliko ih boravi u ovoj ustanovi.

Projekt su podržali Skupština i Vlada Kantona Sarajevo pa je ovim povodom svečanosti prisustvovala i dopredsjedavajuća Skupštine Danijela Kristić i zastupnica Arijana Memić, kao i predstavnici Ministarstva zdravstva te načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Prisutni su podsjetili da se danas obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu pa je i ovo jedan od načina podrške ovim mališanima.

Općina Stari Grad kontinuirano pomaže rad ove institucije, a prošle godine su u potpunosti opremili senzornu sobu u Zavodu koju koriste djeca sa poremećajem senzorne integracije te finansijski podržala projekt za podršku učenicima sa govorno-jezičkim poremećajima u osnovnim školama.

Direktorica Zavoda Mirsada Čakal uručila je dopredsjedavajućoj Kristić i zastupnici Memić zahvalnice te potcrtala koliko je značajno otvaranje zubne ambulante za djecu, jer će i učenici Zavoda "Mjedenica" od sada imati punu zdravstvenu zaštitu kada su u pitanju sve usluge koje će biti pružene unutar stomatološke oblasti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.