NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte - Rektor rekao Sebiji: Bolje grob nego rob

Pročitajte da li je potpredsjednik FBiH Milan Dunović u sukobu interesa. Pored ove, nedavno je imenovan na čelo Upravnog odbora ZZO KS

Piše: Avaz.ba

3.4.2019

''Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, otkriva šta se dešavalo na trosatnom sastanku na kojem je rektor UNSA-e Rifat Škrijelj poručio Sebiji Izetbegović: ''Bolje grob nego rob!''

Donosimo detalje akcije „Farmer“, u kojoj je uhapšen bivši ministar u Vladi FBiH i visoki dužnosnik SDA - Desnica Radivojević.

Pročitajte je li potpredsjednik FBiH Milan Dunović u sukobu interesa. Osim ove, nedavno je imenovan na čelo Upravnog odbora ZZO KS. Najnovija kolumna Bakira Hadžiomerovića nosi naziv „Zuzo moja Zuzana“.

Pročitajte i izvještaj iz Suda BiH, gdje je suspendirani tužilac Božo Mihajlović prijetio tužiteljici Diani Kajmaković, kao i izvještaj s pres-konferencije novinara Žurnala koji su najavili da će tužiti Husu Ćesira zbog napada na njihovog kamermana.

Donosimo alarmantne podatke iz Sanskog Mosta i Mrkonjić-Grada koji leže na ekološkim bombama.

Također pročitajte ko su glavni kandidati za glavnog tužioca KS.

Na stranicama Globusa pročitajte analizu BBC-a koji smatra da su izbori u Turskoj pokazali da Erdoan nije nepobjediv, kao i izvještaj s historijskog susreta premijera Sjeverne Makedonije i Grčke.

U rubrici Teme čitajte o najnovijoj presudi po kojoj je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić dobio tužbu protiv Fikreta Muslimovića. Bivši KOS-ovac Muslimović dužan je Radončiću isplatiti 1.000 KM.

Pročitajte i reakcije na skandaloznu izjavu SDA-ove zastupnice Samre Ćosović-Hajdarević o LGBT osobama. Ova SDA-ovka bi protjerala i izolirala sve što je drugačije od nje.

Donosimo tekst o Hatidži Salaharević, majci Edina Salaharevića, talentiranog košarkaša kojeg su ubili četnici. Hatidža je preminula, a pravdu za ubijenog sina i muža nije dočekala.

Tu je i priča Mirsada Agića, koji tvrdi da je u poslovnici Lutrije BiH osvojio 420.000 KM, ali da mu u Lutriji kažu da to nije moguće.

Zbog EYOF-a i mogućih malverzacija oko trošenja novca sudarili su se Elmedin Konaković i Abdulah Skaka.

Na stranicama Crne hronike čitajte izvještaj iz Prijedora gdje je pored pruge pronađeno tijelo Damira Ćordića, koji je nestao 24. marta.

Muhamedu Kadiriću, koji je počinio trostruko ubistvo, Vrhovni sud potvrdio je presudu od 34 godine zatvora. Pročitajte i detalje zločina koji je počinio Neđeljko Popadić. On je upucao snahu u glavu.

U rubrici Jet set donosimo priču o Severeni. Prema pisanju medija, ova pjevačica je u bankrotu, a prodaje i stan.

Na sportskim stranama čitajte o životnoj drami Almira Turkovića, nekadašnjeg fudbalera kojem su ugrađena dva stenta.

Za „Avaz“ iz Pariza govori Vahid Halilhodžić, i to pred utakmicu polufinala Francuskog kupa protiv PSG-a. Donosimo i priču o tome koliko zarađuju najbolji svjetski treneri i fudbaleri. Tu su i najnovija dešavanja iz košarkaške i rukometaške scene u BiH.

U današnjem izdanju možete pronaći i prilog „Porodica i zdravlje“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.