SARAJEVO

Edin Forto sutra predstavlja izvještaj o radu Adema Zolja

Budući da je aktuelna Vlada s Fortom na čelu imenovana 26. decembra 2018. godine, to faktički znači da će Forto pred kolegama, a kasnije i u Skupštini KS predstavljati i braniti izvještaj svoga prethodnika Adema Zolja iz SDA

Forto i Zolj. Arhiv

S. M.

3.4.2019

Za sutra je zakazana 14. sjednica Vlade Kantona Sarajevo. Ministri će raspravljati o 15 tačaka dnevnog reda, među kojima su i Izmjene i dopune Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo, izvještaj o radu Pravobranilaštva KS za 2018. godinu, izvještaj o radu Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu za prošlu godinu.

Vrlo zanimljivo je i to da će premijer Edin Forto predstaviti izvještaj o radu Vlade KS od 1. januara do 31. decembra 2018. godine.

Budući da je aktuelna Vlada s Fortom na čelu imenovana 26. decembra 2018. godine, to faktički znači da će Forto pred kolegama, a kasnije i u Skupštini KS predstavljati i braniti izvještaj svog prethodnika Adema Zolja iz SDA, koji je bio premijer od 4. aprila. Prva tri mjeseca prošle godine na čelu Vlade KS bio je Elmedin Konaković.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.