MILIĆI Šokantno obavještenje radnicima

Ako neko u "Boksitu" da otkaz, otpustit će članove njegove porodice

Na zvaničnoj stranici kompanije „Boksit“ iz Milića danas je osvanulo šokantno obavještenje

S.DEGIRMENDŽIĆ

Dukić: Otvorene prijetnje otkazima


Na zvaničnoj stranici kompanije „Boksit“ iz Milića danas je osvanulo šokantno obavještenje, u kojem predsjednik te kompanije Rajko Dukić otvoreno poručuje da, ukoliko je neko dao otkaz u toj kompaniji ili to namjerava učiniti, ta firma ima pravo otpustiti članove porodica radnika koji su otišli ili žele otići iz te firme.

- Bez obzira na to što je pravo svakog zaposlenog u kompaniji „Boksit“ da, po svojoj volji, može, kad želi, raskinuti radni odnos, pravo je i kompanije „Boksit“ da članovima najuže porodice, onih koji su napustili ili žele da napuste kompaniju „Boksit“ raskine radni odnos - naveo je Dukić.

Dukić je istu obavijest postavio i na svom Facebook profilu.

Boksit je akcionarsko društvo s većinskim privatnim kapitalom i koje je u cijelosti privatizirano. U vlasništvu je većeg broja malih akcionara i fondova, a većinski paket ima menadžment kompanije.

Inače, iz ove kompanije godinama stižu frapantni podaci o kršenju prava radnika, a mediji su prenosili čak i da je Dukić svojevremeno podvrgnuo poligrafskom testiranju više od stotinu radnika preduzeća „Boksit“, „Mileks“ i firmi koje su podizvođači radova u rudniku boksita.

Neki radnici su javno tvrdili i da su bili žrtve Dukićevih fizičkih napada.

Više o:

Boksit Rajko Dukić
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na