AKCIJA

Nastavljena potraga za Senahidom Čagom: Sumnja se da je u utorak pao u rijeku Lašvu

Porodica ga je pokušavala zvati na mobitel, međutim, bio je isključen

D. PAŠALIĆ

7.4.2019

Potraga za nestalim Senahidom Čagom. D. Pašalić

Potraga za Senahidom Čagom (28) iz Lašve kod Zenice, za kojeg se sumnja da je u utorak pao u rijeku Lašvu, nastavljena je i danas.

Za mladićem traga 80 ljudi iz Federalne uprave civilne zaštite, Jedinice za zaštitu spašavanja Grada Zenica, Gorska služba spašavanja Zenica, Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica, Policijska uprava Zenica, lovačko društvo, kao i brojni mještani.

Pretražuje se korito rijeka Lašve i Bosne, nizvodno od mjesta gdje je posljednji put lociran mladićev mobitel. Također, pretražuje se rijeka Bosna u centru Zenice, ali i brana na Kanalu.

Podsjetimo, mladića je na putu M-17, na mostiću kod skretanja za Lašvu, u utorak ostavio prijatelj s kojim je tu večer bio vani. Htio ga je odvesti u restoran “Titanic”, koji se nalazi u neposrednoj blizini tog mosta, gdje inače i radi, ali, on mu je rekao da stane tu pa će pješice otići do restorana.

Porodica ga je pokušavala zvati na mobitel, međutim, bio je isključen. Policija je posljednji put mobitel locirala u utorak u 00:05 sati.

Do objave ovog teksta mladić nije pronađen niti su pronađeni neki dokazi koji upućuju gdje bi se mogao nalaziti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.