AKCIJA Za mladićem traga 80 ljudi

Nastavljena potraga za Senahidom Čagom: Sumnja se da je u utorak pao u rijeku Lašvu

Porodica ga je pokušavala zvati na mobitel, međutim, bio je isključen

D. PAŠALIĆ
07.04.2019 15:17

Potraga za Senahidom Čagom (28) iz Lašve kod Zenice, za kojeg se sumnja da je u utorak pao u rijeku Lašvu, nastavljena je i danas.

Za mladićem traga 80 ljudi iz Federalne uprave civilne zaštite, Jedinice za zaštitu spašavanja Grada Zenica, Gorska služba spašavanja Zenica, Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica, Policijska uprava Zenica, lovačko društvo, kao i brojni mještani.

Pretražuje se korito rijeka Lašve i Bosne, nizvodno od mjesta gdje je posljednji put lociran mladićev mobitel. Također, pretražuje se rijeka Bosna u centru Zenice, ali i brana na Kanalu.

Podsjetimo, mladića je na putu M-17, na mostiću kod skretanja za Lašvu, u utorak ostavio prijatelj s kojim je tu večer bio vani. Htio ga je odvesti u restoran “Titanic”, koji se nalazi u neposrednoj blizini tog mosta, gdje inače i radi, ali, on mu je rekao da stane tu pa će pješice otići do restorana.

Porodica ga je pokušavala zvati na mobitel, međutim, bio je isključen. Policija je posljednji put mobitel locirala u utorak u 00:05 sati.

Do objave ovog teksta mladić nije pronađen niti su pronađeni neki dokazi koji upućuju gdje bi se mogao nalaziti.

Komentari

NA VRH