SVEČANOSTI

Održana sjednica Predsjedništva Demokratske fronte

Dženan Đonlagić, obraćajući se skupu, govorio je o aktuelnoj političkoj situaciji i aktivnostima stranke u narednom periodu

Avaz.ba

8.4.2019

DF - Avaz
DF - Avaz
DF - Avaz
Dnevni avaz
DF - Avaz

Povodom obilježavanja šeste godišnjice postojanja danas je u Lukavcu održana svečana proširena sjednica Predsjedništva Demokratske fronte

Sedmog aprila 2013. godine u Sarajevu je održana osnivačka sjednica Skupštine stranke te je Demokratska fronta već na prvim izborima dobila podršku velikog broja građana i postala respektabilan građanski politički faktor u Bosni i Hercegovini, što je ostala i do danas. Jučer su općinske, gradske, kantonalne i regionalne organizacije Demokratske fronte, uz prigodno druženje s članovima i simpatizerima, također, obilježile ovu godišnjicu. 

Ovom prilikom prisutnima su se obratili potpredsjednik Demokratske fronte Dženan Đonlagić, predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte Tuzlanskog kantona Zlatan Begić te generalni sekretar Demokratske fronte Zlatko Miletić.

Zlatan Begić u ime domaćina je pozdravio sve prisutne članove Predsjedništva, kao i kantonalne i općinske predsjednike i povjerenike Demokratske fronte te im poželio dobrodošlicu u Tuzlanski kanton i Lukavac. 

Dženan Đonlagić, obraćajući se skupu, govorio je o aktuelnoj političkoj situaciji i aktivnostima Demokratske fronte u narednom periodu te se osvrnuo na potpisan sporazum o konstituiranju parlamentarnih većina.

- Sporazum koji smo potpisali prije nekoliko dana sa Strankom demokratske akcije jesu zaključci Predsjedništva Demokratske fronte koji su preinačeni u tekst sporazuma i to je ono za šta ćemo se zalagati u narednom periodu i što smatramo da je neophodno Bosni i Hercegovini, a to možemo implementirati samo kao dio vlasti - istakao je Đonlagić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.