REAKCIJE

Magazinović: Neučestvovanje u radu Vijeća Evrope je najveća sramota i poniženje postdejtonske BiH

Posebno čudi da na ovo nisu reagirala tri bivša člana Predsjedništva BiH Izetbegović, Čović i Radmanović, koji bi trebali znati važnost članstva u Vijeću Evrope

Magazinović: Usporit će i evropski put BiH

S.DEGIRMENDŽIĆ

8.4.2019

Saša Magazinović, poslanik SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, komentirajući za „Avaz“ i zvaničnu potvrdu da naša zemlja neće imati delegaciju do kraja ove godine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, kazao je da je ogorčen odnosom nadležnih prema ovom problemu.

- Činjenica da je Bosna i Hercegovina svojevoljno odabrala da ne učestvuje u radu Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope je najveća sramota i poniženje koje je naša država doživjela na međunarodnom planu u postdejtonskoj BiH. Sada je apsolutno logično očekivati da se uspori i naš put u EU jer kome u članstvu treba država koja ne cijeni svoj status u međunarodnim organizacijama.

Posebno čudi da na ovo nisu reagirala tri bivša člana Predsjedništva BiH Izetbegović, Čović i Radmanović, koji bi trebali znati važnost članstva u Vijeću Evrope, a koji su sada članovi rukovodstva Parlamenta BiH, koje je odgovorno za ovo što se dešava.

Očekujem da će Predsjedništvo BiH reagirati iako je jasno da je nerad Državnog parlamenta dio dogovora parlamentarne većine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.