REAKCIJE

SBB Bužim: Ako znate šta je Vaš posao, načelniče, radite svoj posao

Grad Bužim. Arhiv

Avaz.ba

9.4.2019

Općinski odbor SBB-a, zgrožen radom načelnika općine Bužim, oglasio se saopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti:

- Po uzoru na mnoge stranačke prvake, koji vjerovatno zbog gubitka vlasti i opće nervoze u vlastitim redovima svakodnevno izazivaju incidentne situacije, danas se oglasio načelnik općine Bužim bahatim i neprimjerenim saopćenjem za javnost povodom blokade rada Općinskog vijeća općine Bužim koju je sam izrežirao.  

Kao tek izabrani načelnik općine Bužim bi trebao znati da je demokratski princip natpolovične većine u bilo kojem tijelu davno prije njega ustanovljen i da ne izmišlja "toplu vodu". Da se ne radi ni o kakvoj grupi vijećnika, već o deset vijećnika koji su po statutarnoj i poslovničkoj proceduri održali sjednicu Vijeća, razriješili rukovodstvo Vijeća i imenovali druge vijećnike na čelo Općinskog vijeća općine Bužim.   

Načelniče, umjesto da se bavite svojim poslom, Vi ste se opredijelili da blokirate demokratsku volju većine. Upozoravamo Vas da gubite vrijeme štiteći one koji su Vas doveli na čelo općine, zloupotrebljavajući teško socijalno stanje građana općine, sakrivajući ključeve kancelarija koje koristi rukovodstvo Vijeća, stavili ste se na stranu onih koji ne poštuju zakone i protiv kojih su danas pokrenute mjere utvrđivanja odgovornosti.  

Stoga Vas, načelniče svih građana i svih vijećnika, pozivamo da radite svoj posao, ako znate uopće šta Vam je posao, da ne zloupotrebljavate vlastitu poziciju te da poštujete druge i drugačije - stoji u saopćenju SBB-a Bužim.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.