INICIJATIVE

SDP će podržati Selima Bešlagića za predsjednika Skupštine TK?!

Klub Hrvata i Klub Srba je izabrao svoje članove u rukovodstvu Skupštine TK, a to još uvijek nije učinio Klub Bošnjaka

Avaz.ba

9.4.2019

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije TK odlučio je da podrži Selima Bešlagića (Naša stranka) za predsjednika Skupštine TK.

Podsjećanja radi Klub Hrvata i Klub Srba je izabrao svoje članove u rukovodstvu Skupštine TK, a to još uvijek nije učinio Klub Bošnjaka.

Sjednica Kluba Bošnjaka trebala bi se održati u petak, a očekuje se da će problem sa izborom člana rukovodstva u Skupštini TK biti prevaziđen.

Bešlagić je predsjednik Kluba Bošnjaka, ali ujedno i najstariji zastupnik u Skupštini TK, no većinu u Klubu Bošnjaka od 29 zastupnika imaju SDA i PDA.

Bešlagić je pripremao i izmjene pravilnika o izboru bošnjačkog člana rukovodstva Skupštine TK, a najavio je kako će podnijeti ostavku na poziciju predsjednika Kluba Bošnjaka ukoliko se ne podrže njegovi prijedlozi o promjenama pravilnika.

Na sjednici KO SDP-a TK, koja je održana večeras, najavljeno je kako će se početi s prikupljanjem potpisa za formiranje tzv. programske vlade. Prethodno je SDP TK najavio kako će zastupnicima u Skupštini TK predložiti formiranje tzv. manjinske vlade. Međutim nakon medijskih istupa takva inicijativa nikada nije poslata u parlamentarne klupe.

Sjednica KO SDP-a je trajala satima, a nezvanično saznajemo da je prekinuta jer je nekoliko članova napustilo zasjedanje zbog neslaganja sa odlukom GO SDP-a BiH da se u TK krene sa formiranjem tzv. programske vlade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.