REAKCIJE Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH

Kojović: Zakon o zabrani negiranja genocida potreban svim građanima BiH

Podsjetio je kako je Denis Bećirović iz SDP-a imao slične prijedloge u Državnom parlamentu

Fena
10.04.2019 17:57

Predrag Kojović

Foto: Arhiv

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Predrag Kojović je kazao Feni da je Naša stranka još u prethodnom mandatu u Federalnom parlamentu podnijela Nacrt zakona o zabrani negiranja genocida, holokausta i drugih krivičnih djela protiv čovječnosti.

- Moram reći da je nacrt urađen izuzetno kvalitetno, po najvišim evropskim standardima - naveo je Kojović, podsjećajući da je on usvojen u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta, ali se nije nikada pojavio na dnevnom redu Doma naroda FBiH.

Mi smatramo, dodao je on, da je takav zakon neophodan u BiH i „učinit ćemo sve da naš prijedlog u ovom mandatu bude usvojen“. 

Podsjetio je kako je Denis Bećirović iz SDP-a imao slične prijedloge u Državnom parlamentu u prethodnom mandatu.

Ukoliko se odluči da u ovom mandatu to pitanje ponovo pokrene iz Doma naroda BiH, čiji je član, sasvim sigurno može računati ne samo na našu podršku prilikom glasanja nego i na svu drugu podršku koju mu možemo pružiti - naveo je Kojović. 

Istaknuo je da je ovaj zakon potreban svim građanima BiH i „njegovo usvajanje bi označilo moment našeg sazrijevanja kao društva i znak da smo iz nacionalističkog zla devedesetih naučili barem nešto i da smo novim generacijama mladih ljudi u BiH spremni omogućiti da žive u boljem, naprednijem društvu od ovoga u kojem sada živimo i u kojem oni, očigledno, ne žele da žive“.

Komentari

NA VRH