POTVRĐENO Reakcija Ministarstva sigurnosti BiH

BiH prihvatila trojicu bh. državljana koje je deportirala Njemačka

M. Aš.
12.04.2019 13:52

Bosna i Hercegovina je prihvatila trojicu bh. državljana prema sporazumu o readmisiji sa Saveznom Republikom Njemačkom, koji su jučer vraćeni i prihvaćeni od nadležnih agencija u BiH.

Daljnje postupanje u vezi s navedenim sumnjama zbog kojih su vraćeni iz Njemačke u nadležnosti je sigurnosnih i pravosudnih institucija u BiH - rečeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Podsjećamo, policija njemačke savezne države Sjeverna Rajna-Vestfalija objavila je da je u Bosnu i Hercegovinu deportirala trojicu muškarca koji su klasificirani kao "islamistički ekstremisti".

Deportacija je izvršena u srijedu avionskom linijom s aerodroma u Dizeldorfu, saopćilo je u četvrtak poslijepodne ministarstvo za djecu, porodicu, izbjeglice i integraciju Sjeverne Rajne-Vestfalije.Prema ministarstvu, trojica Bosanca su osumnjičena za planiranje napada u ime terorističke organizacije Islamska država. Policija ih je klasificirala kao prijetnju sigurnosti, izvještava TAG24.- Velikom odlučnošću i svim raspoloživim sredstvima pravne države nastavit ćemo borbu protiv ekstremizma - poručio je Hoakim Stamp (Joachim), ministar za izbjeglice Sjeverne Rajne-Vestfalije.

Oglasi

NA VRH