SAZNAJEMO Nakon nesreće u pogonu Valjaonice

Radniku “ArcelorMittala” amputirana desna ruka

Zeničanin Rasim R. (38) prevezen na CUM u Sarajevo 


D.Pa.

U pogonu Valjaonice, Sitna pruga, kompanije “ArcelorMittal” Zenica jučer je došlo do nesreće na radu u kojoj je teško povrijeđen 38-godišnji radnik Rasim R. iz Zenice. Kako saznaje “Avaz”, nesretni radnik izgubio je desnu ruku. 

Ovu informaciju potvrdio nam je i Zuhdija Kapetanović, predsjednik Sindikata radnika “ArcelorMittala”, na današnjem okupljanju ispred direkcije preduzeća. 

- Imamo informaciju, nažalost, da je našem kolegi odsjeklo desnu ruku. Pokušavaju mu sačuvati lijevu. Jedan život je vredniji od kompletne ove kompanije – poručio je Kapetanović.

Podsjetimo, povrijeđeni radnik nakon nesreće odmah je, vozilom Hitne pomoći, prevezen na Odjel urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica radi ukazivanja pomoći.

- Nakon ukazane pomoći i opservacije, dežurni ljekar konstatirao je teže tjelesne povrede – kažu iz MUP-a ZDK.

Alena Kahrimanović, portparol “ArcelorMittala”, ističe da je radnik, nakon ukazane pomći u zeničkoj bolnici, prevezen na CUM Koševo.

- Uposlenik je iz Kantonalne bolnice Zenica transportiran u Sarajevo, na CUM Koševo. Riječ je o povredi obje ruke i prema našim saznanjima, uposlenik je van životne opasnosti - kaže Kahrimanović, dodajući da će kompanija pružiti svu potrebnu pomoć uposleniku i njegovoj porodici.

Još nije poznato šta je dovelo do ove nesreće.

NA VRH

Podijeli članak na