GRADAČAC

Na izgorjeloj pijaci "Arizona" još dolazi do manjih požara

Situacija je takva da se uviđaj trenutno provodi samo na dijelu lokacije gdje sigurnosni uvjeti to dozvoljavaju

Fena

14.4.2019

Povodom sinoćnjeg velikog požara na pijaci "Arizona" Gradačac, u kojem je načinjena velika materijalna šteta, javnosti se obratilo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

- Dežurni tužilac je na terenu zajedno s istražiteljima OKP PU Gradačac i MUP-a TK. Na terenu je i inspektor protupožarne zaštite, a s tužiocem je na teren izašao i vještak elektro struke. Situacija je takva da se uviđaj trenutno provodi samo na dijelu lokacije gdje sigurnosni uvjeti to dozvoljavaju – rekao je portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

Na drugom dijelu pijace, prema unutrašnjosti, još se lokalno pojavljuju manji požari, koje vatrogasci pokušavaju sanirati, ali se radi o lokacijama na kojima ima plinskih boca ili drugih zapaljivih predmeta. Također, i prisustvo dima ne dozvoljava pristup svim lokacijama.

- Nakon potpunog gašenja i obezbjeđenja sigurnijih uvjeta počet će se s uviđajem i na tom dijelu pijace. Obavljaju se sve potrebne istražne radnje, uzimanje izjava, izuzimanje snimaka nadzornih kamera, prikupljanje tragova i dokaza na dostupnim lokacijama. Lokaciju osiguravaju pripadnici Jedinice za specijalne namjene MUP-a TK -  kazao je Arnautović.

Više informacija Tužilaštvo TK bi trebalo imati sutra.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.