OBILJEŽAVANJA

Centralna svečanost povodom godišnjice Armije RBiH u kasarni i na aerodromu "Dubrave"

Prisustvovat će visoki vojni dužnosnici, predstavnici civilnih vlasti Bosne i Hercegovine, kantona i općina, kao i predstavnici međunarodnih vojnih organizacija i vojno-diplomatskog kora

27. godišnjica Armije Republike BiH. Arhiv

Fena

15.4.2019

U kasarni i na aerodromu „Dubrave“ Živinice danas će biti održana centralna svečanost povodom obilježavanja 27. godišnjice Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH) i 14. godišnjice formiranja 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH koji baštini tradicije Armije Republike BiH. 

Ceremoniji obilježavanja dviju značajnih godišnjica prisustvovat će visoki vojni dužnosnici, predstavnici civilnih vlasti Bosne i Hercegovine, kantona i općina, kao i predstavnici međunarodnih vojnih organizacija i vojno-diplomatskog kora akreditiranih u BiH te predstavnici boračkih asocijacija i drugi ugledni gosti. 

Protokolom centralne svečanosti predviđena su prigodna obraćanja i kulturno-umjetnički program. 

U sklopu obilježavanja spomenutih godišnjica u petak, 12. aprila, na Šehidskom spomen-mezarju Kovači i Gradskom mezarju/groblju Stadion u Sarajevu odata je počast šehidima, poginulim i umrlim pripadnicima Armije RBiH, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.