KISELJAK Održani humanitarni turnir i koncert „Srcem svi za Maka“ u Zabrđu

Uz oboljelog Maka Hasića i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko

Svi koji žele pomoći ovom dječaku da dobije najvažniju bitku mogu zvati na broj telefona 17007 te uplatiti novac na žiroračun

Z.K.
15.04.2019 10:07

Dječak obolio od rijetkog i agresivnog oblika ne-Hodgkinovog limfoma

Foto: Facebook

Humanitarni turnir i koncert „Srcem svi za Maka“ održani su sinoć u kiseljačkom naselju Zabrđe, a sav prihod doniran je za liječenje Maka Hasića, sedmogodišnjeg dječaka koji je obolio od rijetkog i agresivnog oblika ne-Hodgkinovog limfoma, poznatijeg kao Burkitov limfom. Limfom je ovom dječaku zahvatio više vitalnih organa, uključujući bubrege, jetru, debelo crijevo te koštanu srž. 

Organizatori turnira su Armin Hasić, Eldin Huseinović, Ismir Omić, Armin Hasić i Adnan Rizvo. Prema riječima organizatora u Makovom rodnom mjestu sakupljeno je 14.650 maraka, ali, kako su istakli, razočarani su odzivom građana. Dodaju kako su očekivali veliku posjećenost jer se radi o humanitarnom turniru i pomoći jednom malom dječaku.

Osim ljubitelja fudbala, pomoć oboljelom dječaku pružili su i bh. pjevači te građani. Najveće iznenađenje je bilo obraćanje našeg kapitena bh. reprezentacije Edina Džeke. Osim što je Maku poželio brz oporavak, poslao mu je i potpisani dres Rome na kojem je ispisano MAK.

Ovaj teško oboljeli dječak liječenje bi uskoro trebao nastaviti u Turskoj.

Svi koji žele pomoći ovom dječaku da dobije najvažniju bitku, bitku za život mogu zvati na broj telefona 17007 da bi donirali 2 KM. Osim poziva, tu su i opcije doniranja putem PayPala, uplate na domaći i ino-račun, kao i uplate na račun naše organizacije u Austriji.

PayPal: [email protected]

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo banka BiH

154-180-20085330-48

Za uplate iz inozemstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo banka BiH

SWIFT CODE:UPBKBA22

IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71.000 Sarajevo

Svrha: Mak Hasić

Za uplate na račun naše organizacije u Austriji:

ERSTE BANK

IBAN: AT64 2011182266475400

BIC: GIBAATWWXXX

Wien, Oestereich

Name: hilfhelfen-pomozi.ba

Verwendungszweck: Mak Hasić

Komentari

NA VRH