APEL

Samo jedan odlazak u Zagreb na pretrage košta 3.000 KM

Ova devetogodišnjakinja iz Bratunca suočena je s bolešću urinarnog i probavnog trakta, čiji je uzrok još teško utvrditi

Malena Šejla mora na nove pretrage

A. H.

16.4.2019

Devetogodišnja Šejla Kabilović, učenica 4. razreda osnovne škole iz Bratunca, ovih dana ponovo mora u Zagreb kako bi neuropedijatri na jednoj od zagrebačkih klinika obavili potrebna snimanja i utvrdili tačnu dijagnozu njene dugogodišnje bolesti unutrašnjih organa.

Šejla je, kako nam je ispričala njena majka Sumeja, od ranog djetinjstva suočena s bolešću urinarnog i probavnog trakta, čiji uzrok je još teško utvrditi. Neophodno je obaviti i snimanje glave, jer su već ranije uočene neke promjene na mozgu.

- Borimo se nadljudskim naporima. Živimo na periferiji Bratunca u drvenoj kućici koja je donacija jedne humanitarne organizacije. Samohrana sam majka i, iako nemamo nikakva primanja, dosadašnje višegodišnje Šejlino liječenje obavljano je zahvaljujući materijalnoj pomoći prije svega članovima moje bliže i dalje familije, kao i humanih ljudi okupljenih oko raznih humanitarnih organizacija, Facebook grupa... – priča Sumeja Osmanović.

Kako ističe, ljekari u Zagrebu čine nadljudske napore da pomognu Šejli, ali svaki je odlazak za njih dvije dodatna nevolja.

- Ne znam kome više da se obratim – stid me je moliti, ali nemam drugog izbora. Nema veće ni muke ni tuge nego moliti ljude da vam novčano pomognu da liječite svoje dijete – govori Sumeja.

Za troškove puta i boravka u Zagrebu, kao i za pretrage, Šejli i njenoj majci potrebno je najmanje 3.000 maraka. Kako će taj novac prikupiti, još ne znaju, jer su sve materijalne mogućnosti njihovih najbližih davno iscrpljene.

Kako pomoći

Svi koji žele pomoći Šejli Kabilović novac mogu uplatiti na žiroračun otvoren kod „Addiko Bank“ Banja Luka – Poslovnica Bratunac, broj 5520411631711781-BAM, na ime Sumeje Osmanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.