POSJETE

Skaka u Vašingtonu: Sarajevo prepoznaje nemjerljivu ulogu SAD u odbrani BiH

Zajednički promoviramo ujedinjenu, multietničku i demokratsku državu

Skaka: Dodijelio priznanja. Arhiv

Fena

15.4.2019

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka rekao je u Vašingtonu, tokom manifestacije u organizaciji Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu (ACBiH), da BiH i Sarajevo prepoznaju i cijene nemjerljivu ulogu Sjedinjenih Američkih Država u odbrani i izgradnji države.

- Zajednički promoviramo ujedinjenu, multietničku i demokratsku Bosnu i Hercegovinu. Sarajevo sa svojim crkvama, džamijama i sinagogama, srce je multietničke, multikulturalne i multireligijske zemlje. Stoga mi je bila čast da prisustvujem i podržim manifestaciju u organizaciji ACBiH u Vajtmor Haus u Vašingtonu - poručio je Skaka.

Priznanja za sve što su učinili za Bosnu i Hercegovinu, posebno na njenom putu ka stabilnoj državi koja stremi EU i NATO članstvu te ugledne organizacije dobili su senator Džon Mekejn (John McCain), ambasadorice Svoni Hant (Swanee Hunt) i Maurin Kormak (Maureen Cormack), generalmajor Linda L. Sing (Singh), kapetanica Maida Kalic Zeng (Zheng) i dr. Mahira Tanović.

Na svečanosti su prisustvovali i dužnosnici Stejt departmenta, odnosno Metju Palmer (Matthew), zamjenik državnog sekretara u Uredu za evropska i euroazijska pitanja zadužen za zapadni Balkan i Egejsko more, čim su prijateljski i partnerski odnosi dodatno učvršćeni.

- SAD su odobrile projekt koji će nam omogućiti da do septembra 2020. godine Sarajevo očistimo od mina. To je projekt od vitalne važnosti. Posebno želim čestitati predsjednici ACBiH Ajli Delkić na istrajnom i nepokolebljivom radu u interesu Bosne i Hercegovine i njenih građana - zaključio je Skaka, saopćeno je iz Grada Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.