NOVO SARAJEVO

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu održana komemoracija nastradalim uposlenicama iz OŠ „Kovačići“

Vijeće roditelja zahvalilo je preminulim uposlenicama što su dale svoje znanje i iskustvo njihovoj djeci kako bi kroz život koračala ponosno i pravim putem

A.Č.

15.4.2019

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo danas je održana komemoracija nastradalim uposlenicama iz OŠ „Kovačići“ koje su u petak poginule kada su automobilom sletjele u kanjon Miljacke u Bulozima, nedaleko od Sarajeva.

Od Merime Balkić, Lejle Sadiković, Almine Ćorović i Mine Kadrić su se oprostili učenici, roditelji, kolege i saradnici koji nisu mogli sakriti tugu.

Od svoje bivše učiteljice, pedagoginje, bivše direktorice i radnice OŠ ''Kovačići'' oprostile su se i učenice. Za Lejlu Sadiković su kazale kako je imala najveći topli osmijeh koji ih je hrabrio i vodio kroz školovanje.

- Nikada se nije brinula za sebe koliko za druge. Bili smo ponosni što je naša učiteljica. Naučila nas je da se brinemo jedni o drugima, pokazivala kako da idemo kroz život i prevazilazimo svaku prepreku bez straha. Zahvalni smo prvo slovo, brojku, ocjenu i sve trenutke u kojima smo na nju gledali kao na rođenu majku. Zvali su nas Lejlin razred i to smo ostali do danas. Čvrsto obećavamo da ćemo sve ono što ste nas naučili zapamtiti zauvijek, da budemo dobri - kazala je jedna od učenica.

Druga učenica kazala je kako škola više neće biti ista jer ih nikada više ujutro neće pozdraviti žena plave kose i širokog osmijeha - pedagoginja Merima, niti pogled smeđih očiju koje su umilnim glasom majke pozdravljali učenike s "Dobro jutro, sine" - Mina Kadić.

- Naša pedagoginja Merima je uvijek bila tu za sve što nam je zatrebalo, spremna da nas strpljivo sasluša. Veća sada škola izgleda pusta i oronula. Učiteljice, hvala Vam za svaki broj, za svako slovo, za svaki osmijeh i dodir. Ponosni smo što ste nam baš Vi bili učiteljica - kazala je druga učenica.

Sanela Alagić iz Udruženja pedagoga KS kazala je da su Balkić, Sadiković, Ćorović i Kadrić bile nevjerovatne žene i uzor svima.

- Još smo tužni kao i u trenutku kada smo saznali da ih nema. Ovo nije zbogom, ovo je doviđenja – rekla je Alagić.

Od uposlenica OŠ "Kovačići" oprostili su se i učenici s Downovim sindromom koji pohađaju ovu školu, kao i predsjednica Udruženja "Život s Down sindromom" Sevdije Kujović.

Vijeće roditelja OŠ ''Kovačići'' zahvalilo je preminulim uposlenicama što su dale svoje znanje i iskustvo njihovoj djeci kako bi kroz život koračala ponosno i pravim putem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.