USPJESI Iz Njujorka za “Avaz”

Zeničanka Amra Mehmedić: Najbolja odluka u životu je odlazak u SAD!

Primljena u Košarkašku kuću slavnih američkog Univerziteta “St. Joseph”

D. PAŠALIĆ
18.04.2019 09:05

Mehmedić u Nujorku: Uvijek se ponovo zaljubim u ovaj grad

Zeničanka Amra Mehmedić 10. aprila primljena je u Košarkašku kuću slavnih američkog Univerziteta “St. Joseph”, što je veliko, svjetsko priznanje za njen dugogodišnji rad i trud u svijetu sporta, ali i potvrda da se bh. talenti itekako cijene u svijetu.

Sjajan povod

Skromna Zeničanka jedina je iz BiH rame uz rame s respektabilnim svjetskim ličnostima. Kako priča u razgovoru za “Dnevni avaz”, presretna je što je ponovo bila u SAD.

- Uvijek se ponovo zaljubim u Njujork. Priznanje na Univerzitetu bilo je sjajan povod za putovanje i susrete s meni dragim ljudima, koji su obilježili godine života i studiranja u SAD - kaže Mehmedić, koja je još pod impresijama.

  • S prijema: Priznanje za dugogodišnji rad i trud
    S prijema: Priznanje za dugogodišnji rad i trud

Ceremonija prijema održana je u srijedu, a upravo je Zeničanka po protokolu bila počasni gost i njeno je priznanje bilo prvo na programu. Amrina trenerica Sindi Grifin (Cindy Griffin) osvrnula se na njene uspjehe na terenu i u učionici, prikazan je kratak video s njenih utakmica, a potom je pozvana da preuzme priznanje i kratko se obrati.

Razvoj ličnosti

- U govoru sam, između ostalog, naglasila koliki je značaj boravak u SAD imao u mom životu i kako su sva ta iskustva doprinijela razvoju moje ličnosti. S vremenske distance i gledajući unazad, sada znam da je najbolja odluka koju sam donijela u životu odlazak u SAD, jer najbolja investicija je investicija u sebe – kaže Mehmedić.

Među brojnim gostima bili su i neki od njenih profesora, dvije saigračice, koje sada rade na Univerzitetu.

Na bosanskom festivalu

Mehmedić kaže da je od 10. do 13. aprila u Njujorku održavan BH Film Festival.

- Uspjela sam pogledati dva filma, a posebno izdvajam film “Kuduz”, nakon kojeg je govorio naš legendarni Ademir Kenović. Također, upoznala sam mnogo uspješnih ljudi iz BiH s njujorškom adresom. Slobodno vrijeme maksimalno sam iskoristila obilazeći Njujork, grad suprotnosti, koji je poseban – kaže Mehmedić.

  • Pogledala dva filma
    Pogledala dva filma

Komentari

NA VRH