BANJA LUKA

Sastanak Cvijanović i Incka: Krajnje je vrijeme da se formira Vijeće ministara

Srna/Avaz

17.4.2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istaknula je danas tokom razgovora u Banjoj Luci s delegacijom OHR-a, koju je predvodio visoki predstavnik u BiH Valentin Incko (Inzko), da su izbori u BiH održani prije više od šest mjeseci i da je krajnje vrijeme da bude formiran novi saziv Vijeća ministara, kao i legitimna vlast na svim nivoima.

Cvijanović je naglasila da su institucije Republike Srpske u potpunosti posvećene procesu evropskih integracija te da je provođenje izbornih rezultata u BiH neophodan uvjet za dobivanje kandidatskog statusa za ulazak u Evropsku uniju, saopćeno je.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i novoimenovani prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Majkl Skenlan (Michael Scenlan), razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Incko je kazao da je sramota što vlast na nivou BiH nije još formirana.

- Velika je sramota što nije formirana vlast na državnom nivou. Republika Srpska je odmah formirala vlast, mada je tu i lakše. Međutim, posljedice su vidljive, već u Vijeću Evrope. Ovakva situacija nije dobra, jer narod očekuje da Vlada rješava bitne probleme građana - istaknuo je Incko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.