NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Otac ubio dijete jer je plakalo

Piše: Avaz.ba

18.4.2019

“Dnevni avaz”, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju, između ostalog, objavljuje detalje stravičnog zločina koji je potresao Bratunac „Otac ubio dijete jer je plakalo“.

Naši novinari saznali su ime monstruma koji je petomjesečnu bebu ubio u selu Zagoni. Tragedija se desila 24. marta, a komšije su još u šoku.

Ispratili smo jučerašnji susret lidera SDA, HDZ-a i SNSD-a u Sarajevu. Dogovorena je podjela ministarstva. Otkrijete kako je prošla raspodjela ministarstava i zašto nema dogovora o Vijeću ministara BiH.

Bili smo i na otvaranju Sarajevo Business Foruma, na kojem su učešće uzeli brojni učesnici.

Nastavljamo priču o direktoru OSA-e, koji ignorira zahtjeve Tužilaštva BiH da dostavi diplomu o završenom visokoškolskom obrazovanju. Hoće li SIPA izuzeti Osmici diplomu?

Nikad kraja apsurdima. Dok je rad Parlamenta BiH blokiran, parlamentarci putuju po svijetu. Sve plaćeno iz budžeta, niko se ne buni što nema sjednica.

Pročitajte i koliko sredstava je Zavod izdvojio za zapošljavanje, koliko se osoba prijavilo, a kolika je potreba poslodavaca. Saznajemo i da je rang-lista za novog direktora Federalne uprave policije upućena ministru Aljošu Čampari, kao i ko je najbolje rangiran od kandidata.

Otkrivamo i kako se bh. selektor osjeća nakon treće operacije, kada će napustiti zagrebačku bolnicu. Saznajte hoće li Prosinečki biti spreman za Finsku i Italiju.

Propatili smo i policijsku akciju „Marakan“, objavljujemo ko je zastupnik iz Brčkog čiji je sin uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u krijumčarenju migranata. Istražili smo hoće li u BiH solariji biti zabranjeni te koliko je dobro odnosno opasno kvarcati se.

Ugledni novinar i kolumnista Bakir Hadžiomerović u „Minuti“ piše o „izolaciji“ BiH iz Vijeća Evrope. Ličnost dana je BiH reprezentativac koji je ponio titulu „Najboljeg strijelca“.

Pišemo i o problemu migrantske krize, okupirali su Sarajevo, najkritičnije na Autobuskoj stanici.

Na stranama Crne hronike pročitajte ko je Mostarka za kojom su tri dana tragali pripadnici Saveza gorskih službi spašavanja, gdje je nađena i kako se izgubila. Donosimo i detalje drame u Višegradu, gdje se čovjek htio baciti u Drinu.

Na stranama Jet seta pišemo o dešavanjima u porodici Šabana Šaulića. Nakon smrti pjevača testament posvađao porodicu. Pročitajte i intervju reditelja Jelčića „Zveckanje oružjem ovdje je dio folklora“.

Na udaru kritika našao se FK Željezničar. Legende poručuju „Željo nikad nije igrao gore“. Ministar Kurić poručuje „Sve ćemo učiniti da spasimo KK Bosna“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.