NASTAVAK SJEDNICE

Narodna skupština RS danas ponovo o kontroverznom rezervnom sastavu policije

Obraćajući se poslanicima, Lukač je istakao kako je propisano da će policija rezervnog sastava imati ista ovlaštenja kao i redovna

Ilustracija

Srna

18.4.2019

Poslanici Narodne skupštine RS nastavit će danas raspravu o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima kojima se utvrđuju formalnopravni uvjeti za uspostavljanje rezervnog sastava policije.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je jučer da se Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima utvrđuju formalnopravni uvjeti za uspostavljanje rezervnog sastava policije.

Obraćajući se poslanicima, Lukač je istakao kako je propisano da će policija rezervnog sastava imati "ista ovlaštenja kao i redovna policija u skladu sa Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima da bi bio postignut maksimalni nivo sigurnosti lica i imovine, naročito u periodu kada se očekuje povećanje intenziteta migrantske krize".

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti.

O apsolviranim tačkama dnevnog reda poslanici bi trebalo da se izjašnjavaju sutra u poslijepodnevnim satima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.