PRIZNANJA

On se samo bavi svojim poslom: Mirku Šaroviću nagrada za razvoj trgovačke industrije

Konferenciji je prisustvovalo više od 400 učesnika, predstavnika najvećih kompanija iz BiH i regiona

Avaz.ba

18.4.2019

Ministru vanjske trgovine i ekonomskih poslova BiH Mirku Šaroviću dodijeljeno je posebno priznanje za razvoj i doprinos trgovačkoj industriji, na 5. FMCG samitu, u organizaciji NLB banke, održanom u Sarajevu.

Konferenciji je prisustvovalo više od 400 učesnika, predstavnika najvećih kompanija u BiH, distributera, proizvođača, predstavnika trgovačkih lanaca, ali i predstavnika vodećih kompanija iz regiona.

Prilikom dodjele nagrade istaknuto je da je ministar Šarović „prepoznat kao ministar koji se maksimalno bavi svojim poslom i u čijem mandatu su otvorena brojna nova tržišta, dostignuti novi standardi i ostvaren rekordan izvoz“.

Zahvaljujući na ovom vrijednom priznanju, ministar je istakao da ga posebno raduje što je ministarstvo na čijem je čelu posljednjih godina prepoznato kao „ministarstvo za dobre vijesti“ te da su kvalitet njegov rada najviše prepoznali upravo privrednici kojima je nastojao omogućiti rad i napredovanje.

- Ekonomija Bosne i Hercegovina se pokazala otpornom na sve političke izazove. Privrednici se najbolje razumiju, a naša dužnost, kao donosioca odluka, jeste da im osiguramo uvjete za rad i stabilno poslovanje - naglasio je ministar.

Na petom FMCG samitu govorilo se o aktuelnim temama, kako regionalno tako i globalno, a koje se tiču trendova i razvoja srednjoevropske maloprodaje i ključnih mogućnosti rasta u srednjoj Evropi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.