SARAJEVO

Vlada FBiH: Imenovanje direktora i zamjenika direktora ZZO opet neriješeno

Danas o raspisivanju konkursa za izbor direktora Federalnog zavoda za statistiku, Federalne uprave za inspekcijske poslove, Agencije za državnu službu FBiH, ali i Federalnog zavoda za poljoprivredu

Sa sjednice. M.R.S.

Piše: M.R.S.

18.4.2019

Vlada FBiH je na dnevni red današnje redovne sjednice uvrstila raspisivanje konkursa za imenovanja direktora u institucijama u kojima se godinama „drže“ vršioci dužnosti.  

Tako danas trebaju odlučiti o raspisivanju konkursa za izbor direktora Federalnog zavoda za statistiku, Federalne uprave za inspekcijske poslove, Agencije za državnu službu FBiH, ali i Federalnog zavoda za poljoprivredu.

Zasjedanju Vlade prisustvuju i ministri iz HDZ-a.

Vlada je danas, a prije nego što je započela novu redovnu sjednicu, okončala onu koju je 13. marta prekinuo premijer FBiH Fadil Novalić. Do toga je došlo jer su ministri iz SDA bili protiv da se Vlatka Martinović i Zilha Ademaj, kao prvorangirani kandidati, imenuju na čelne pozicije Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH.

Međutim, prema našim informacijama, ovo imenovanje ni danas nije riješeno, već je ta tačka skinuta s dnevnog reda i ostavljena za neku od narednih. 

Vlada FBiH pak je, nakon mjesec čekanja, dala saglasnosti da se za direktora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine ''Pazarić'' imenuje Redžep Salić, za direktora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba ''Bakovići'' Branko Stanić, a za direktora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica ''Drin'' Adis Ramić.

Data je i saglasnost da se za članove Uprave ''Union banke'' imenuju Edin Mujagić i Leon Begić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.