SREBRENICA U Memorijalnom centru Potočari

Organizacioni odbor za obilježavanje 24. godišnjice genocida analizirao aktivnosti 12 pododbora

Pozvao članove porodica žrtava da prihvate ukop identificiranih dijelova tijela, koja će se naknadnim pronalaskom i identifikacijom i reekshumacijom dodavati u kabure

S. Sm.
18.04.2019 14:52

Organizacioni odbor (OO) za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice iz jula 1995. godine u zaštićenoj zoni UN-a jučer je u Memorijalnom centru Potočari analizirao aktivnosti dvanaest pododbora između dvije sjednice. 

Zaključeno je da, nakon kompletiranja svih članova pododbora, aktivnosti za komemoraciju 11. jula teku po ustaljenoj dinamici i da su svi članovi dobili posebna zaduženja.

Predsjednik Pododbora za logistiku i podršku Mirsad Bajrović upoznao je OO da je ovogodišnji budžet ovog odbora 240.000 KM, a sredstva je osigurala Vlada Federacije BiH i ona se ne mogu prenositi na druge pododbore.

OO je još jednom pozvao članove porodica žrtava da prihvate ukop identificiranih dijelova tijela, koja će se naknadnim pronalaskom i identifikacijom i reekshumacijom dodavati u kabure. Do sada je za ukop 11. jula identificirano 12 tijela.  

Komentari

NA VRH