IZJAVE

Dodik: Ambasador Srbije rekao je istinu, Drvar je bio i ostao srpski

Smatra kako se svaki put pokrene problematična histerija u Federaciji

Milorad Dodik. Arhiv

Srna

18.4.2019

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je Drvar bio i ostao srpski grad te da je to istina, ali smatra kako je problematična histerija koja se svaki put pokrene u Federaciji BiH kada Srbi pokušaju da kažu da ih još ima i da će ostati tu.

Na pitanje novinske agencije Srna da prokomentira reakcije iz Federacije BiH na izjavu ambasadora Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića da će Drvar ponovo biti srpski grad, Dodik je istakao da ne vidi ništa sporno u izjavi ambasadora, navodeći kako je rekao istinu o Drvaru.

Drvar je bio i ostao srpski grad i izražavam zadovoljstvo što i Srbija zadržava pažnju na svakom mjestu gdje žive Srbi, bilo da je riječ o RS ili FBiH. Ono što je problematično u događaju za koji me pitate jeste histerija koja se svaki put pokrene u FBiH kada Srbi pokušaju da kažu da ih još ima i da će ostati tu. I ovom prilikom izražavam zahvalnost Srbiji što brine o Srbima, pa i kroz otvaranje konzularnih predstavništava i u RS i FBiH -  naglasio je Dodik. 

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević rekao je prilikom otvaranja konzularne kancelarije Srbije u Drvaru da će Drvar u perspektivi biti srpski grad, kao što je uvijek i bio.

Konzularna kancelarija Srbije u Drvaru otvorena je 16. aprila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.