SASTANCI Nema namjeru prenositi pitanja koja su od njega tražila bošnjačka udruženja

Dodik: S Papom samo o politici koja se vodi u svijetu

Razgovarat će u formatu sastanaka predsjednika država

Srna
18.04.2019 18:33

Dodik: Na poziv pape 26. aprila u Vatikanu

Foto: Arhiv

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će s papom Franjom 26. aprila u Vatikanu razgovarati u formatu sastanaka predsjednika država budući da Vatikan, kao država, ima određene utjecaje na globalnom nivou u vezi s politikom koja se vodi u svijetu.

Dodik je istakao da nema namjeru da prilikom susreta s Papom prenosi neka pitanja koja su od njega tražila neka bošnjačka udruženja, naglašavajući da i Republika Srpska ima svoja udruženja.

- Ja sam, na poziv Pape, 26. aprila u Vatikanu i tamo ćemo razgovarati u formatu sastanaka predsjednika država budući da Vatikan, kao država, ima određene utjecaje na globalnom nivou vezano za politiku koja se vodi u svijetu i bit će mi interesanatno da razgovaram sa svetim ocem i o tim pitanjima - rekao je Dodik novinarima na Kozari.

On je dodao da očekuje da će sa papom Franjom razgovarati i o položaju vjerskih zajednica, i to ne samo Katoličke crkve nego i svih drugih vjerskih zajednica.

- Očekujem razgovore o kretanjima, o procesima u svijetu koji govore o tome da upravo na religijskoj osnovi dolazi najčešće do polarizacije i sukoba koji pretenduju da postanu globalni - naglasio je Dodik.

Oglasi

Komentari

NA VRH