NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Dodik od Radončića napravio političku metu

Piše: Avaz.ba

19.4.2019

U današnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“ donosimo analizu nakon sastanka lidera SDA, HDZ-a i SNSD-a. Zašto je Milorad Dodik svu pažnju medija na pres-konferenciji, umjesto ka suštini sastanka, okrenuo ka Fahrudinu Radončiću? Jesu li napadi na Radončića pretkongresni pritisak na Izetbegovića? Zašto Dodik krije svoje buduće ministre, a eksponira Radončića?

Drugog dana Sarajevo Business Foruma (SBF) brojne bosanskohercegovačke, ali i regionalne kompanije predstavile su biznismenima i investitorima, pristiglim iz cijelog svijeta, svoje projekte u koje mogu ulagati novac. Pročitajte ko je sve izlagao na SBF-u, ali ipak najviše pažnje privukao je megaprojekt koji je predstavila grupacija „Avaz“.

Bili smo na južnoj granici s Hrvatskom. Donosimo priču iz Neuma te otkrivamo kako su migranti pokušali prijeći granicu. U današnjoj ''Minuti'' Bakir Hadžiomerović pita: Ima li rezervista na selfijima?

Saznajte koliko djece u BiH na spavanje ode gladno. Podaci Agencije za statistiku BiH su alarmantni. Dok se čeka usvajanje Zakona o akcizama BiH, istražili smo gdje odlaze milioni maraka.

Torbjorn Jagland, generalni sekretar Vijeća Evrope, u ekskluzivnom intervjuu za „Dnevni avaz“ političkim liderima u BiH uputio je ozbiljan apel. O čemu se radi, pročitajte u današnjem izdanju.

Sutra je kolektivna dženaza nevinim žrtvama. U ispovijesti za „Avaz“ govori Mensur Ferhatović. On će, nakon oca, ispratiti braću Mehu i Mirsada.

Otkrivamo koliko se godišnje raspadne brakova.

Na stranama Crne hronike pročitajte detalje sumnjive smrti 14-godišnjeg Ahmeda Hidića, učenika devetog razreda Osnovne škole “Dositej Obradović”, koja je duboko potresla stanovnike Doboja. Dječakovo tijelo pronađeno je preksinoć u mjestu Lipac u podnožju kamenoloma. Nakon stravičnog zločina u Bratuncu, otkrivamo šta je Zoran Milošević, otac petomjesečnog dječaka, izjavio na saslušanju.

Na stranama Jet seta otkrivamo novu aferu koja trese Asocijaciju kompozitora i muzičkih stvaralaca. Zbog čega je izbio rat između dvije struje?

Na stranama Sporta pročitajte intervju s Radomirom Antićem, bivšim trenerom Reala, Atletika i Barcelone. Za naš list otkriva kako je Ajaks vratio vjeru u fudbal. Ne propustite i detalje jučerašnje sjednice Skupštine NSBiH, a odgovaramo i na pitanja:

- Je li Velež nakon kazne Rahimiću dodatno usporen?

- Je li kapiten bh. reprezentacije sve bliže odlasku iz Rome?

- Hoće li ''Fukare'' sutra biti na Tušnju?


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.