INVESTICIJE

Za "Ski Tower" se interesirali i iz Islamske banke za razvoj

Megaprojekt "Avaza“ nastavlja plijeniti pažnju

Avaz.ba

19.4.2019

Treći dan Sarajevo Business Foruma - Avaz
Treći dan Sarajevo Business Foruma - Avaz
Treći dan Sarajevo Business Foruma - Avaz
Treći dan Sarajevo Business Foruma - Avaz
Treći dan Sarajevo Business Foruma - Avaz
+8

Megaprojekt „Avaza“, toranj „Ski Tower“ i danas, treći dan Sarajevo Business Foruma, izaziva dosta pažnje.

Naime, za ovaj budući toranj, čija bi visina bila oko 250 metara, a imao bi više od 50 spratova, interesirao se i direktor Odjela za razvoj Islamske razvojne banke (IsDB) Mohamed Hedi Medžaji (Mejai), kojem je projekt predstavio Sead Numanović, direktor marketinga „Avaza“.

Islamska banka za razvoj je vlasnik BBI banke, napravila je BBI centar i finansirala izgradnju SCC tržnog centra u Sarajevu.

Podsjetimo, jučer je predstavljen ovaj megaprojekt, a ''Avazov" štand na kojem je bila izložena maketa budućeg tornja izazvala je najviše pažnje, što je pokazalo i to da su utjecajni gosti iz Dubaija došli da se upoznaju s tim projektom. 

Štand ''Avaza'' posjetili su direktor BBI banke Amer Bukvić, zajedno s gostima iz Dubaija, među kojima su i Mohamed Ibrahim el-Šaibani (Shaibani), rukovodilac investicijske korporacije Dubaija (DIC) i jedan od ključnih predstavnika vlade Emirata, te Ahmed bin Sajid el-Maktum (Saeed el-Maktoum), član kraljevske porodice.

Maktum je, između ostalog, CEO i predsjednik "Emirates Group", predsjednik "Dubai Worlda", predsjednik osiguravajuće kompanije "Noor Takaful"...

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.