PARLAMENT FBIH

Vanredna sjednica Komisije za sigurnost o rezervnom sastavu policije RS

Prema informacijama, na ovoj sjednici trebala bi i institucionalno biti donesena odluka da se FBiH upusti u proceduru formiranja rezervnog sastava federalne policije

Parlament FBiH. Arhiv

E. T.

19.4.2019

Predsjednik Komisije za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Damir Mašić sazvao je vanrednu sjednicu povodom najave RS da će formirati rezervni sastav policije.

Ona će biti održana u utorak, 23. aprila, s početkom u 13 sati, potvrdila je za "Avaz" Sanela Prašović-Gadžo, članica ove komisije i zastupnica SBB-a u Parlamentu FBiH.

- Na odluku iz RS država Bosna i Hercegovina mora institucionalno odgovoriti. Snažno. Odlučno.  Naše institucije šute. Baš kao što šute kada entitetski ministar Dragan Lukač priča da će ti rezervisti pomoći u odbrani entiteta RS od migranata - napisala je danas na Facebooku Prašović-Gadžo.

Kada se planira formiranje rezervnog sastava policije, onda to znači i opremanje tih rezervista. Onda to znači i oružje za njih i municiju i drugu opremu. Za nabavku oružja odobrenje mora izdati upravo i OSA.

Prema dnevnom redu na ovoj sjednici će se analizirati mogući pravci djelovanja u svjetlu aktuelnih prijedloga i zakonskih rješenja iz oblasti i sigurnosti Narodne skupštine RS. 



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.