DRUŠTVENE MREŽE

Sarkazam se širi na sve strane: Koliko je Skaka podijelio topova, nije ni čudo...

Avaz.ba

19.4.2019

Narodna skupština Republike Srpske (RS) usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima u RS, kojim je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije.

Za ovaj nacrt je glasao 51 poslanik, suzdržano je bilo 19, a protiv dva.

To je izazvalo oštre reakcije i osude u Federaciji BiH, a iz SDA su već najavili da će predložiti formiranje rezervnog sastava policije FBiH. I mnogi drugi politički subjekti utrkuju se ko će uputiti oštriju reakciju.

Demokratska fronta stava je da je, ako međunarodni faktori i institucije ne reagiraju i zaustave aktivnosti na donošenju izmjena i dopuna ovog zakona, potrebno inicirati donošenje zakona i za područje Federacije Bosne i Hercegovine, ali koji će biti u skladu s Dejtonskim sporazumom.

Ukoliko se, a kako je planirano, u rezervni sastav policije RS primi 1.000 policajaca, onda se u Federaciji recipročno treba primiti 2500 policajaca, smatraju.

I dok traju odgovori, na društvenim mrežama dokoličari se utrkuju ko će biti duhovitiji i vispreniji, ko će se bolje našaliti na novonastalu situaciju.

"Koliko je Skaka podijelio topova, nije ni čudo da u Republici Srpskoj formiraju rezervni sastav policije", sarkastičan je komentar s aluzijom na ramazanske topove.

Gradonačelnik Sarajeva mnogim je gradovima uručio ovaj trofejni poklon koji tradicionalno služi za označavanje iftara tokom svetog muslimanskog mjeseca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.