FINGIRANJE Općinski sud u Livnu potvrdio

Na lažnoj saobraćajnoj nesreći zaradili 10.400 KM

Policajci su po dojavi da se dogodio udes na mjestu događaja kreirali izvještaj o počinjenom prekršaju s popratnom dokumentacijom

Fena
19.04.2019 15:47

Foto: Ilustracija

Općinski sud u Livnu potvrdio je optužnicu protiv Č. P. (66) iz Donjeg Vakufa i M. K. (55) iz Bugojna, koji se terete za ovjeravanje neistinitog sadržaja i zloupotrebe osiguranja. 

Navedenima se u optužnici stavlja na teret da su 6. aprila 2014. godine u mjestu Koprivnica, pored Kupresa službene osobe Policijske stanice Kupres doveli u zabludu da u zapisniku ovjere neistinit sadržaj tako što su na mjesto događaja dovezli prethodno oštećena vozila marke Citroen, vlasništvo osumnjičenog Č. P., i Passat, vlasništvo nevjeste drugoosumnjičene M. K., te ih postavili u položaj i stanje kao da je nastala saobraćajna nesreća.

Nakon što su to učinili, pozvali su ovlaštene službene osobe PP Kupres te prijavili da se dogodila nesreća.

Policajci su po dojavi da se dogodila nesreća na mjestu događaja kreirali izvještaj o počinjenom prekršaju s popratnom dokumentacijom koju je osumnjičena M. K. koristila kao dokazni materijal u sudskom postupku radi naknade štete na temelju osiguranja od automobilske odgovornosti.

Ukupan iznos štete koji je na ime lažne nesreće isplaćen nevjesti osumnjičene M. K. iznosi 10.400 maraka.

Komentari

NA VRH