SARAJEVO U 2018. ostvaren veliki skok u izvozu iz BiH u Norvešku

Bh. poduzetnici iz Norveške potpisali ugovor o saradnji sa SBF-om

Fena
19.04.2019 16:44

Ovogodišnjem jubilarnom Sarajevo Business Forumu prisustvovala je i delegacija bh. poduzetnika iz Norveške, predvođena ambasadorom Nedimom Makarevićem. 

U Norveškoj postoje dva udruženja bh. biznismena, a u ime Norveško-bosanskohercegovačke komore je potpisan ugovor o saradnji sa SBF-om.

Naime, taj ugovor, koji je potpisao predsjednik Upravnog odbora Komore Mujo Hamzić, između ostalog, predviđa tijesnu saradnju te dvije organizacije sa SBF-om, uz međusobno obostrane privilegije.

Osim toga, poduzetnici iz Norveške imali su i svog panelistu na SBF-u koji je govorio o temi "Bh. dijaspora kao važan faktor za saradnju između BiH i zemalja domaćina".

U 2018. ostvaren je veliki skok u izvozu iz BiH u Norvešku te su s diplomatskog nivoa pokrenute bilateralne konsultacije koje su, prema navodima MVP-a BiH, imale upravo fokus na ekonomiji.

Ambasador Makarević je naveo da je to odličan početak i da, iako bh. izvoz u Norvešku nije značajan u ukupnom izvozu, s tom zemljom ipak ostvarujemo suficit, saopćeno je.

Komentari

NA VRH