PROTESTI

Policija zabranila održavanje mirnog skupa "Pravda za Davida" u Banjoj Luci

Arhiv

Avaz.ba

19.4.2019

Policija nije izdala dozvolu za održavanje mirnog skupa „Pravda za Davida“ na Trgu Krajine u Banjoj Luci koji je bio planiran za 21. april.

Iz grupe “Pravda za Davida” poručili su da je dozvolu za održavanje mirnog okupljanja tražila fiziča osoba, kao što je to bilo i u prethodnom slučaju.

- Ovaj put zahtjev nije predala grupa 'Pravda za Davida', nego je predalo građanska osoba. Dobijena je odbijenica identična prošloj. Razlog 25. decembar, 30.decembar, nemiri i ostalo. Pa mogli su se bar udostojiti da napišu zbog Dana Banje Luke, zbog svega planiranog da nije odobreno, već je tačno i decidno napisano. Znači da grupa 'Pravda za Davida' nije tačno ono što kaže ministar, da se mi imamo pravo okupiti. Mi smo etiketirani, stavljena nam je meta na čelo i nemamo pravo da se okupimo - kazao je Dragan Dabić iz "Pravde za Davida", a prenosi BN TV.

Uprkos nedopuštanju okupljanja na Trgu Krajine, građani su večeras nastavili mirno okupljanje ispred hrama Hrista Spasitelja i 389. dan poručili da odustajanja nema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.