KONFRONTACIJA

Košarac opleo po Govedarici: Vodi probosansku politiku, da je protiv ulaska BiH u NATO, smijenio bi Mektića

Avaz.ba

20.4.2019

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je Srni da građani Republike Srpske ne trebaju vjerovati predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarici kada kaže da je SDS protiv daljnjeg kretanja BiH ka NATO-u. 

- Ne treba vjerovati Govedarici kada kaže da je SDS protiv ulaska BiH u NATO. Da on stvarno misli ono što priča, davno bi iz partije isključio Dragana Mektića, koji svako gostovanje u sarajevskim medijima iskoristi da ponovi priču o potrebi da BiH i Srbija uđu u NATO. Da su Govedarica i SDS stvarno protiv NATO-a, pozvali bi svoje ministre da izađu iz Vijeća ministara jer su nedavno glasali za program rada u kome kao prioritet stoji aktivacija MAP-a - rekao je Košarac Srni reagirajući na izjave Govedarice da je stav SDS-a u vezi s NATO savezom nepromijenjen i da RS treba u tome pratiti Srbiju.

Košarac je odbacio tvrdnje Govedarice da postoji bilo kakav dogovor između SDA i SNSD-a u vezi s daljnjim kretanjem BiH ka NATO-u.

- Predsjednik Dodik prekinuo je sastanak s delegacijama SDA i HDZ-a jer nije htio slušati gluposti Bakira Izetbegovića u vezi s bilo kakvim jednostranim potezima koji bi vodili aktivaciji MAP-a. Mi smo protiv toga i tačka! A što se dogovora sa SDA tiče, Govedarica bi trebalo da se raspita kod svog prethodnika Mladena Bosića, kao i kod svojih ministara Mirka Šarovića i Dragana Mektića, koji su pune četiri godine u potpunosti pratili politiku Bakira Izetbegovića - poručio je Košarac.

On je dodao da je očigledno da SDS u ovom trenutku nema ni lidera, ni rukovodstvo, ni ozbiljan politički program iza kojeg bi stajali članovi te stranke.

- Po svemu što priča i radi, Govedarica nije daleko odmakao od probosanske politike koju je vodio njegov prethodnik Mladen Bosić, a koju su građani Republike Srpske prepoznali i žestoko kaznili na prošlogodišnjim općim izborima - zaključio je Košarac. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.