NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Odričem se svog sina teroriste!

Avaz.ba

21.4.2019

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju donosi poruku uredništva „Avaza“ federalnom ministru policije Aljoši Čampari, koji se u potpunosti raspametio nakon što se jučer našao u rubrici našeg lista - „Ličnost dana“. Evidentno je da nervozni ministar najviše zamjera na rečenici „Da je ova zemlja, ne daj Bože, u ozbiljnoj ratnoj situaciji, znalo bi se po tome što bi Čampare prve reagirale – ali iz Minhena. "

Šta je još naš kolegij odgovorio federalnom ministru, koji žali za propadanjem njegovog društveno adaktiranog moćničkog klana, čitajte u današnjem izdanju našeg lista.

Objavljujemo i šokantnu ispovijest Šefika Ćufurovića, čiji je sin Ibro Ćufurović jučer deportovan u BiH i kojem će se suditi za terorizam. Protiv koga je Šefik Ćufurović podnio krivičnu prijavu?

U Komentaru dana bavimo se izjavama Gordane Tadić, glavne tužiteljice Tužilaštva BiH, koja pokušava popraviti štetu napravljenu stvaranjem haosa oko afere „Selefije“.

Bili smo u Vlasenici, gdje je klanjana kolektivna dženaza. Nebojša i Siniša u kabur su spustili svog oca Sadika.

Povodom katoličkog blagdana Uskrsa obavljujemo intervju sa Mirkom Majdandžićem, župnikom Stare crkve u Varešu. – Usrks je pobjeda dobra nad zlom, života nad smrću, lijepog nad zlim, pozitivnog nad negativnim – poručio je župnik Majdandžić.

Ličnost dana je Torbjorn Jagland.

Za naš list je govorio i Safet Softić, novi predsjednik Sabora IZ u BiH.

Naši reporteri su posjetili novi dom raseljenih porodica iz cijele BiH u zeničkom naselju Radakovo.

Crnu hroniku obilježila je priča bizarne odbrane tranvestita koji je ubio mladića iz BiH. Jovana Tigrica tvrdi da se Marko sam nabio na nož?!

Sud BiH je odredio minimalne kazne zatvora dvojici svodnika koji su siromašne djevojke vrbovali za prostituciju u Njemačkoj i Austriji.

U današnjem izdanju objavljujemo i revijalni prilog „Nedjeljna panorama“, čiju naslovnu stranu krasi Sara Preradović, bh. mankeneka s adresom u Dubaiju.

Za naš prilog „Panorama“ govori Mišo Marić, koji već dugi niz godina živi u Velikoj Britaniji. „Spokojan sam u čekaonici za vječnost“, kazao je Marić.

Istražili smo i kako to sve više poznatih kao od šale savladava kilometre trčanjem.

Za naš list govori i legendarni Sejo Sexon, frontmen „Zabranjenog pušenja“. Otkrio je šta mu zamjeraju u Zagrebu.

Izuzetno bogat sportski vikend otvaramo izvještajima s utakmica u Tuzli i Širokom Brijegu gdje su Sarajevo i Zrinjski kiksali i nastavili utrku za titulu nogometnog prvaka u BiH.

Donosimo i izvještaj o Juventusovoj osmoj uzastopnoj tituli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.