NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Cijene u BiH kao u Njemačkoj!

Avaz.ba

22.4.2019

Federalna uprava civilne zaštite upozorila je na četvero nestalih u posljednje tri sedmice. Pročitajte upozorenja stručnjaka te saznajte na koji način spasioci traže nestale.

Koliko je teško s malim ili nikakvim bh. plaćama podmiriti osnovne egzistencijalne troškove, dovoljno govore paprene cijene hrane u našim prodavnicama, koje se skoro i ne razlikuju od onih u Hrvatskoj, pa čak i u Njemačkoj! Uporedili smo cijene najosnovnijih životnih namirnica sa onima u susjedstvu i u Njemačkoj.

Pročitajte i još jednu zanimljivu „Minutu“ Bakira Hadžiomerovića.

Saznajte koliko miliona maraka penala Bosna i Hercegovina mora platiti jer nije povukla kredite koje su joj međunarodne finansijske institucije odobrile.

Saznajte i ko je u današnjem broju "Avaza" ponio titulu Ličnosti dana.

Na stranama Globusa bavili smo se strašnim terorističkim napadom, koji se jučer desio u Šri Lanki. Donosimo reakcije svjetskih zvaničnika, ali i bh. političara.

Migrant mlađe životne dobi, porijeklom iz Maroka, pronađen je prekjučer ujutro mrtav u sobi hotela “Rudar” u Tuzli. Njegovu smrt prijavio je cimer, također Marokanac. Šta se tačno desilo, čitajte u „Dnevnom avazu“.

Istraživali smo kada će se konačno magistralnom cestom povezati Neum s sa ostatkom zemlje.

Strane Mozaika posvećene su dječaku Maku, koji se lavovski bori protiv opake bolesti. Jučer je ovaj dječak otputovao na liječenje u Istanbul.

Saznajte i kako je bilo u sarajevskoj katedrali tokom uskrsne mise.

Na stranama Crne hronike donosimo priču o mladiću koji je u subotu povrijeđen ispred porodične kuće u Dubravi kod Gruda.

Ekipa „Avaza“ provela je noć sa policijom u Vogošći. Šta smo zatekli na terenu te kako pijani vozači pokušavaju nasamariti policajce, čitajte u današnjem broju našeg lista.

Voditelj OBN televizije Feđa Fetahagić prije više od tri i po godine doživio je tešku nesreću prilikom pada u kupatilu u hotelskoj sobi u Splitu. Šta trenutno radi ovaj popularni voditelj te kad se vraća na TV ekrane, saznajte na stranama Jet-seta.

Strane Sporta posvećene su domaćoj premijer ligi. Donosimo analizu utakmice Želje i Krupe.

Uprkos četvrtom kiksu u pet utakmica trećeg, završnog dijela sezone, bordo tim i dalje „čvrsto“ drži prvo mjesto, s četiri boda prednosti nad drugoplasiranim Zrinjskim i boljim međusobnim duelom. Pročitajte šta je trener Sarajeva Husref Musemić kazao za „Avaz“.

Bavili smo se i nogometnim utakmicama Prve lige Federacije.

Nakon što je nadavno u Kini savladao Sergeja Pavloviča, Alister Overem (Alistair Overeem) na UFC događaju u Rusiji porazio je još jednog domaćeg borca.

Abas Arslanagić, legendarni golman banjalučkog Borca, govori za naš list.

U današnjem broju "Dnevnog avaza“ objavljujemo priloge „Bh. Biznis“ i „Sport“, u kojem donosimo priču o Dajani i Tijani Bošković, uzdanicama odbojkaških selekcija BiH i Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.