PARLAMENT FBIH

Danas odgovor FBiH na najavu formiranja rezervnog sastava policije u RS

Avaz.ba

23.4.2019

Komisija za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas će na vanrednoj sjednici razmatrati odgovor entiteta Federacija BiH na najavu formiranja rezervnog sastava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Prema riječima predsjedavajućeg Komisije Damira Mašića sjednica bi trebala ići u dva pravca prvi da se obustave sve aktivnosti u vezi formiranja navedenog sastava u RS-u i drugi da se krene u reformu policijskih struktura u BiH, koje, prema njegovom mišljenju, moraju biti unutar jednog sistema.

– Ne možemo posmatrati RS i Distrikt Brčko kao odvojeni teritorij te moramo iznaći moguće pravce djelovanja u svjetlu aktuelnih prijedloga i zakonskih rješenja iz oblasti sigurnosti u Narodnoj skupštini RS-a – kazao je Mašić.

Vanredna sjednica Komisije za sigurnost zakazanao je u 13 sati u zgradi Federalnog parlamenta, a poziv je uputio federalnom premijeru Fadilu Novaliću, federalnom ministru unutrašnjih poslova Aljoši Čampari, zamjeniku direktora Federalne uprave policije Ensadu Kormanu i predstavnicima drugih nadležnih institucija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.