ZAHTJEVI

Pauza u zasjedanju NSRS zbog ubistva Slaviše Krunića

Jednosatna pauza u NSRS. Arhiv

SRNA

23.4.2019

Na početku današnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske data je jednosatna pauza na zahtjev Kluba poslanika PDP-a.

Šef Kluba poslanika PDP-a Perica Bundalo na početku zasjedanja obrazložio je da je pauzu zatražio zbog konsultacija u vezi sa najnovijim trostrukim ubistvom koje se desilo sinoć u Laktašima, prilikom čega je stradao banjalučki biznismen Slaviša Krunić.

Prije toga predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović rekao je da će Skupština danas raditi produženo s ciljem da se apsolviraju preostale tačke dnevnog reda četvrte redovne sjednice.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske bit će nastavljena razmatranjem Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru kojima se propisuju prekršaji javnog reda i mira i prekršajne sankcije koje se izriču počiniocima prekršaja.

Predloženim zakonom se definira odgovornost za prekršaje ugostitelja kao preduzetnika, preciznije se propisuju određeni prekršaji javnog reda i mira, te definira novi prekršaj "neprijavljivanje prekršaja javnog reda i mira".

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je protekle sedmice da se saglasio sa šefovima poslaničkih klubova u Narodnoj skupštini da iz Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru bude povučena odredba o neovlaštenom fotografiranju i snimanju policijskih službenika, koja je bila sporna novinarima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.