ONLINE KAMPANJA

Podrška kampanji „Slobodni za praznike“

S. K.

23.4.2019

Prva online kampanja u BiH „Slobodni za praznike!“ koju provodi Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH (STBIH) dobija sve snažniju podršku u javnosti.

Više od 140 video poruka, stotine pisanih poruka i brojna pisma podrške stigla su na adresu Sindikata, koji će 29. aprila u podne organizirati i online protest.

- Cilj nam je ukazati da i radnici i radnice u sektoru trgovine i usluga imaju pravo provesti praznike sa svojim porodicama.Podrška koju dobijamo pokazuje da je naša namjera prepoznata od strane onih čiji smo interes i stavili u fokus kampanje. Izuzetno smo zahvalni na svakoj poruci koju su poslali radnice i radnici iz svih krajeva BiH. Nadamo se da ćemo to pokazati i 29. aprila kada očekujemo da veliki broj ljudi svojim klikom na www.slobodnizapraznike.com pokažu da je zaista dosta rada u dane praznika - kaže Mersiha Beširović, predsjednica STBIH.

STBiH je uputio premijerima FBiH Fadilu Novaliću i RS Radovanu Viškoviću uputio inicijativu kojom se traži zakonsko reguliranje i provedba postojećih zakonskih rješenja kada je u pitanju pravo radnika u sektoru trgovine i uslužnih djelatnosti na slobodan dan za praznike.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.