ISLAMOFOBIJA

Opet progovorio kamenjarski fašizam: Poziv za zakonsku zabranu povika "Allahu ekber"

Iz anonimnosti je ovaj portal izašao nakon skandalozne peticije koju je pokrenuo da se ustaški pozdrav "Za dom spremni" uvede kao zvanični pozdrav u Hrvatskoj vojsci

Ilustracija

Avaz.ba

23.4.2019

Anonimni hercegovački portalčić opskurnog naziva Kamenjar objavio je tekst u kojem poziva na zakonsku zabranu povika "Allahu ekber" (Bog je najveći).  

Profašističke opservacije u ovom tekstu potpisuje izvjesni Grgur S., koji s prezirom obrazlaže argumente za islamofobiju i za zabranu povika "Allahu ekber" koji je sadržan u svakoj molitvi i pozivu na molitvu u prakticiranju islama.

- Nipošto, dakle, ne manjka zdravorazumskih argumenata u prilog zakonskoj zabrani javne upotrebe povika "Allahu ekber" (kao i povezanih uzvika poput – tekbir), osim možda u iznimnim slučajevima kad navedeno ne ugrožava javnu sigurnost - stoji između ostalog u tekstu portala koji uređuje izvjesna Ivona Banožić.

Kvazipisac i šovinistički idiot Grgur dalje u tekstu s mržnjom grguće da bi to trebalo vrijediti kako za Hrvatsku, tako i za čitavu Evropu koja je takvom djelovanju još izloženija.

- A, ako je tako u Hrvatskoj i Evropi, koliko li tek ima smisla isto primijeniti i u jednoj Bosni i Hercegovini - navodi se dalje u tekstu.

Podsjećamo, iz anonimnosti je ovaj portal izašao nakon skandalozne peticije koju je pokrenuo da se ustaški pozdrav "Za dom spremni" uvede kao zvanični pozdrav u Hrvatskoj vojsci (HV) te po konstantnom negiranju zločina u Ahmićima.

Ovim tekstom portal Kamenjar izazvao je buru reakcija na društvenim mrežama na kojima su komentatori osudili ovakvo fašističko pozivanje na zabranu najsvetijih riječi u islamu, posebno jer takav poziv dolazi u vrijeme kad se vjernici muslimani pripremaju za predstojeći mjesec posta - ramazan.

Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.