EBRD

Na Odboru guvernera Evropske banke više od 2.000 predstavnika

Od 7. do 9. maja u Sarajevu

Evropska banka za obnovu i razvoj. Arhiv

Srna

23.4.2019

Više od 2.000 visokih zvaničnika, predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora te organizacija civilnog društva posjetit će BiH u okviru godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji će od 7. do 9. maja biti održan u Sarajevu, saopćeno je iz EBRD-a.

Iz EBRD-a ističu da će u fokusu programa konferencije biti tema "Povezivanjem ekonomija do snažnijeg rasta" koja se odnosi na sve zemlje regiona, kao i predstavljanje mogućnosti za ulaganja na području cijelog zapadnog Balkana.

BiH će, u okviru sesije o potencijalima za investiranje u BiH, imati posebnu priliku za promociju svih strateških industrijskih grana zemlje.

Iz EBRD-a navode da će u maju Sarajevo posjetiti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Albanije Edi Rama, premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, predsjednik Kosova Hašim Tači, a BiH će u ovom dijelu programa predstavljati predsjedavajući Vijeća ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić.

U saopćenju se ističe da su priliku koju svim zemljama regiona donosi ovaj veliki događaj prepoznali i lideri zemalja zapadnog Balkana koji će u okviru konferencije diskutirati o brojnim ekonomskim i političkim temama ključnim za cijeli region.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.