PROJEKTI Okupljaju školarce i nastavnike

Bijeljinska radionica „Radost“: Razvijaju kreativnost, ali i drugarstvo

Koriste papir i vunicu za izradu raznih zanimljivih ukrasnih predmeta

LJ. LJ.
25.04.2019 21:50

Đaci i njihovi nastavnici izrađuju zanimljive ukrasne predmete

Profesorica engleskog jezika Slađana Vidović i nastavnica tehničkog vaspitanja i informatike Milanka Živković, koje godinama rade u Osnovnoj školi “Stevan Nemanja” u Gornjem Dragaljevcu kod Bijeljine, pokrenule su zanimljivu kreativnu radionicu “Radost”, koja okuplja veliki broj učenika ove škole, ali i kolege nastavnike.

Đaci i njihovi nastavnici, udruženi u zajedničkim naporima, izrađuju zanimljive ukrasne predmete, razvijajući istovremeno i kreativnost kod djece, ali, kako kažu ove dvije prosvjetne radnice, i međusobno povjerenje i drugarstvo.

- Pokušavamo da radimo neke kreativne stvari. Koristimo papir i vunicu za izradu raznih zanimljivih ukrasnih predmeta. Ove ukrasne predmete pletemo oko balona, fiksiramo lijepkom, drvofiksom, i na kraju od toga ispadnu zanimljivi sadržaji - kaže Vidović.

Živković kaže da se mnogo toga može uraditi i na časovima tehničkog vaspitanja, ali da učenici, dok izrađuju ove ukrase, najčešće zaborave na školsko zvono.

- Izradu ovakvih ukrasnih predmeta često upriličimo i za novogodišnje praznike. U ove aktivnosti uključujemo i učenike prvih razreda, ali i one starije. Često se i nastavnici uključuju s nama u izradu ovih ukrasa - kaže Živković.

  • Radionicu pokrenule dvije prosvjetne radnice
    Radionicu pokrenule dvije prosvjetne radnice

Komentari

NA VRH