BANJA LUKA

Vasić: Dosta dokaza upućuje na nalogodavce Krunićevog ubistva, MUP RS je za dva dana riješio pola slučaja

Narodna skupština RS ipak neće održati posebnu sjednicu Kolegija u vezi sa stanjem sigurnosti

Mjesto na kojem je ubijen Slaviša Krunić. Avaz

Avaz.ba

24.4.2019

Narodna skupština RS ipak neće održati posebnu sjednicu Kolegija u vezi sa stanjem sigurnosti, već će se o tome raspravljati na narednoj redovnoj sjednici i to će biti prva tačka dnevnog reda.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović kazao je da će dio današnje sjednice, izlaganje ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača o sigurnosti koje počinje u 11 sati, biti zatvoren za javnost.

On je poručio da velike akcije ne donose velike rezultate te da je potrebno sistemski djelovati.

- Prije nastavka sjednice, imat ćemo informaciju ministra unutrašnjih poslova u vezi s ubistavom Slaviše Krunića i još dvije osobe - kazao je Čubrilović.

Šef Kluba poslanika Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić također je govorio o navedenom slučaju.

- Ima dosta dokaza da se dođe i do nalogodavaca. MUP RS je za dva dana riješio pola slučaja - kazao je Vasić, optuživši ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da neargumentirano iznosi ocjene slučaja te da ubistvo koristi u političke svrhe.

Podsjećamo, poslanici u Skupštini RS su jučer osudili ubistvo policajca u Prijedoru i uspješnog privrednika Slaviše Krunića i njegovog pratioca u Glamočanima kod Banje Luke te zatražili da što prije bude razriješen taj slučaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.