REAKCIJE Slaviša Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović ubijeni u Glamočanima

Lukač na zatvorenoj sjednici NSRS podnosi informaciju o ubistvu Krunića

Odluka Kolegija NSRS

Fena
24.04.2019 11:16

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas će na zatvorenom zasjedanju usmeno informirati poslanike Narodne skupštine RS o dosadašnjoj istrazi u vezi s ubistvom u Glamočanima kod Laktaša te ubistvu policajca u Prijedoru.

Ovo je odlučio Kolegij entitetskog parlamenta na današnoj sjednici.

Nakon toga, poslanici će nastaviti redovan rad parlamenta razmatranjem Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, najavio je predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović.

Odlučeno je i da će prva tačka redovne sjednice Narodne skupštine RS biti informacija o sigurnosnoj situaciji u RS, a i ta rasprava biti će zatvorena za javnost.

Poslanici su jučer osudili ubistvo policajca u Prijedoru i uspješnog privrednika Slaviše Krunića i njegovog pratioca u Glamočanima kod Banje Luke te zatražili da što prije bude razriješen taj slučaj.

Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović ubijeni su prije dvije večeri u Glamočanima kod Laktaša, kao i napadač Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, Krunićev vozač, ranjen.

Zbog sumnje da su izvršioci ovog teškog ubistva, policija RS je uhapsila Emilija Baldu i Gorana Milanovića, dok se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je u bijegu.

U okviru istrage, u Sanskom Mostu su uhapšeni i braća Nermin i Armin Ćulum te predati policiji RS.

Komentari

NA VRH